Wat is OPA?

Over OPA-Aalst

01OPA is een Aalsterse vereniging aangesloten bij Zythos v.z.w., de Belgische confederatie van bierproeversverenigingen, die ijvert voor de instandhouding van onze Belgische biercultuur.

02OPA stond ook aan de wieg van de in oktober '97 opgerichte v.z.w. HORAL, de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambikbieren, die speciaal de instandhouding en bescherming beoogt van de echte, 'oude' geuze, kriek en lambik.

03OPA organiseert jaarlijks (herfst) een nocturne; dit is een avondbezoek aan een brouwerij van de streek, uiteraard met proeverij van het aangeboden gamma, en speciale proevertjes, bijvoorbeeld rechtstreeks uit de tank.

04OPA gaat tweejaarlijks (augustus) op geuzetocht in het Pajottenland en de Zennestreek. Alles inbegrepen : bus, brouwerijbezoek met proeverij, infofolder, warme maaltijd met geuze bereid, belegde boterham en één consumptie per typisch geuzecafeetje.

05OPA organiseert om het jaar een andere bierreis (Trappisten, Saisons, ...).

 

06OPA-leden ontvangen een uitnodiging voor elke activiteit, krijgen korting op speciale activiteiten en zijn aangesloten bij Zythos. Dat betekent dat je vier maal per jaar het professionele tijdschrift 'De Zytholoog' toegestuurd krijgt. Daardoor blijf je op de hoogte van alles wat er in 't Belgische bierland gebeurd is, gebeurt en gaat gebeuren.

07OPA verzorgt, in samenwerking met de Stad Aalst, gegidste degustatiewandelingen door de historische stadskern.